Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Letno srečanje 2015

21. SREČANJE ČLANOV DPABS V DOLENJSKIH TOPLICAH,

5. septembra 2015

 

 

  

Tudi tokrat je bila prva sobota v septembru rezervirana za tradicionalno, že 21. srečanje članov našega društva. Letošnje srečanje z zborom članov je potekalo v kulturno-kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah. Ob prihodu so nas gostitelji pričakali s prisrčno dobrodošlico, ob kateri smo se za dobro jutro okrepčali in prijetno poklepetali, naši zvesti podporniki – donatorji pa so nam tudi tokrat omogočili, da smo si lahko izmerili pljučne in druge funkcije.

Uradni del srečanja se je začel s pozdravnim nagovorom predsednika društva Mirka Trillerja, najzaslužnejšega za uspešno organizacijo srečanja, ki se je zahvalil gostiteljema Termam Krka in Občini Dolenjske Toplice. V njunem imenu sta nas nato pozdravila župan Občine Dolenjske Toplice Jože Muhič in direktor Term Krka Jože Berus.

Srečanje je s strokovnim predavanjem obogatila prof. dr. Ema Mušič, ki je zelo nazorno predstavila alergene in navzkrižne reakcije, tudi na podlagi kliničnih primerov iz svoje dolgoletne prakse. Z zanimanjem pa smo prisluhnili tudi predavanju o zgodovini Dolenjskih Toplic, ki nam jo je v sliki in besedi predstavil vodja TIC Dolenjske Toplice Primož Primec. V kulturnem programu so nas s svojim nastopanjem navdušili učenci OŠ Dolenjske Toplice in folklorna skupina DPŽ Dolenjske Toplice, ki smo jih nagradili z bučnim aplavzom.

V drugem, bolj uradnem, delu smo izvedli zbor članov društva, ki ga je vodilo delovno predsedstvo v sestavi mag. Brigite Putar, predsednice, ter članov Marjana Hubra in Vladimirja Kodriča. Namestnica predsednika društva, blagajnik in nadzorni odbor so najprej predstavili poročilo o delovanju društva v preteklem letu, nato pa je namestnica predsednika predstavila še program društva za prihodnje leto. V nadaljevanju objavljamo kratek povzetek poročila za leto 2014 in programa za leto 2016.

Sledila je podelitev zahval in priznanj društva ter priznanja dr. Demetra Bleiweisa. Zahvalo društva so prejeli Občina Dolenjske Toplice za pokroviteljstvo 21. srečanja, Terme Krka za pokroviteljstvo 21. srečanja in Turističnoinformacijski center Dolenjske Toplice za pomoč pri organizaciji in izvedbi srečanja.


Priznanje Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije so letos prejele Darja Pavlenič za sodelovanje in vodenje dihalnih vaj za pljučne bolnike v Novem mestu, Simona Maver za sodelovanje in vodenje dihalnih vaj za pljučne bolnike v Trebnjem, Anita Kek za sodelovanje in vodenje dihalnih vaj za pljučne bolnike v Trebnjem in Gordana Jarabek za sodelovanje in vodenje dihalnih vaj za pljučne bolnike v Brežicah.

Najvišje priznanje društva, priznanje dr. Demetra Bleiweisa, pa je za dolgoletno strokovno podporo društvu prejela prof. dr. Ema Mušič.

 V zaključnem delu zbora članov so imeli vsi člani še priložnost izraziti svoje mnenje. Razvila se je prijetna skupna razprava o dejavnostih društva v prihodnje. Medtem ko so v hotelu Balnea za nas pripravljali kosilo, smo se vsi skupaj odpravili v park pri kulturno-kongresnem centru, kjer smo s skupnimi močmi posadili spominsko drevo in zapeli nekaj ljudskih pesmi. Dobre volje ni manjkalo in prijetno vzdušje se je nadaljevalo tudi pri skupnem kosilu. Popoldne je bila še priložnost za vodeni ogled Dolenjskih Toplic, ogled rehabilitacijsko-medicinskega centra s predavanjem in za kopanje v bazenskem kompleksu Wellnes centra Balnea. Nekateri pa so preostali čas namenili druženju ali samostojnemu raziskovanju okolice zdravilišča.

Dogajanje je povzela Metka Nežič.

 

 

Priznanje dr. Demetra Bleiweisa

 

Fotografije s srečanja

 

 

Pokrovitelja 21. srečanja 

 

    Občina                           Zdravilišče

       Dolenjske Toplice            Dolenjske Toplice

 

 

                                                      

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke