Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Letno srečanje 2013

 

19. SREČANJE Z ZBOROM ČLANOV V ZREČAH

 7. september 2013

 

 

Prvo soboto v septembru nas je pozdravilo čudovito sončno jutro. Dobre volje in polni pričakovanj smo se zgodaj zjutraj odpravili na naše letno srečanje. Kot vsako leto je bil tudi tokrat organiziran avtobusni prevoz iz vseh večjih krajev po Sloveniji. Letošnje srečanje z Zborom članov je bilo v Zrečah, popoldne pa smo se odpravili še na Roglo. Zbralo se nas je skoraj 400 in skupaj smo preživeli nepozaben dan.

Srečanje se je začelo z dobrodošlico in prijetnem klepetom na prostem pred hotelom, nato pa smo se preselili v dvorano, kjer nas je najprej pozdravil predsednik društva Mirko Triller, ki mu gre tudi večina zaslug za uspešno organiziranje srečanja. Predsednik se je med drugim v nagovoru zahvalil Termam Zreče in Turistično-informacijskemu centru Zreče za pomoč pri organiziranju srečanja ter pokrovitelju srečanja, občini Zreče, in njenemu županu mag. Borisu Podvršniku.

Tudi letos je bilo srečanje obogateno s strokovnimi predavanji. Prim. mag. Brane Mežnar, specialist internist, pulmolog in alergolog, je predstavil bioklimatske značilnosti Rogle, ki je od leta 1996 priznano klimatsko zdravilišče za bolnike z dihalnimi težavami. Primarij Nadja Triler, specialistka pulmologije, pa nam je pojasnila, kako zelo pomembno je, da smo bolniki sami čimbolj dejavni pri zdravljenju svoje kronične bolezni. Da bo naše življenje kljub bolezni kar se da kakovostno, moramo svojo bolezen dobro poznati. Spodbudila nas je, naj se o tem ves čas izobražujemo ter udeležujemo izobraževanj in drugih dejavnosti, ki jih za člane organizira društvo.

V kulturnem programu žal nismo imeli priložnosti slišati godca in humorista Jurija Vodovnika, ki je moral zaradi poškodbe svojo udeležbo odpovedati. Vendar zaradi tega nismo nič manj uživali ob glasbenih nastopih dijakov Srednje kovinarske Šole Zreče. Dijaki tretjega letnika, Jaka Napotnik, Timotej Skaza in Sandi Štavs, so v svoj glasbeni repertoar združili lokalne viže ter druge znane narodnozabavne in zabavne melodije in poželi naš bučen aplavz.

V drugem, bolj uradnem delu smo imeli najprej zbor članov društva. Predsednik društva, blagajnik in nadzorni odbor so podali poročilo o delovanju društva v preteklem letu, nato pa je predsednik predstavil še program društva za prihodnje leto. V nadaljevanju objavljamo pregled dogajanja v letu 2013 in povzetek programa za leto 2014.

Priznanje za požrtvovalno delo v društvu so prejele Suzanan Klopčič, Magda Janša, Marija Petrovčič in Jelka Eržen. Najvišje priznanje društva, priznanje dr. Demetra Bleiweisa, pa je za svojo srčnost, predanost in strokovno pomoč članom prejela Tatjana Brodnik, višja medicinska sestra in dologoletna članica našega društva.

Iz dvorane smo se preselili v park pred hotelom, kjer smo, po naši tradiciji, člani tudi letos s skupnimi močmi posadili spominsko drevo. Dobre volje ni manjkalo in skupaj smo zapeli nekaj narodnih. Po zaključku smo se z avtobusu odpeljali na Roglo, kjer nas je že čakalo kosilo, nato pa smo si v lepem sončem popoldnevu privoščili sprehod po Rogli. Vsak se je odločil za pot, ki mu je najbolj ustrezala. Nekateri so se odpravili do razglednega stolpa, drugi do koče na Pesku, tisti z največ kondicije pa so odšli vse do Lovrenških jezer. Kot vedno je dan tudi tokrat minil prehitro in že se veselimo naslednjega srečanja.

 


Dogajanje srečanja je povzela Metka Nežič.

 

 

Priznanje dr. Demetra Bleiweisa

  

Fotoutrinki s srečanja

 

 
 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke