Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Dogajanje v skupinah

Srečanje DPAB Pomurja, 2016

Še vedno so sveži vtisi z lanskega srečanja DPAB Pomurja v Puconcih, kjer nas je pogostil župan Ernest Nemec, ki je nedolgo zatem, pri 56 letih, žal preminil. Življenjske poti nas vodijo skozi različne oblike bolezni, ki se jih mi kot pljučni onkološki bolniki zavedamo in jih poskušamo tako ali drugače premostiti.

Več >>>

Srečanje DPAB Pomurja, 2015

Občina Puconci, ki jo sestavlja 23 vasi, v ravninskem delu meji na Mestno občino Murska Sobota, Občino Moravske Toplice, Občino Tišina in Občino Cankova, na Goričkem pa meji na Občino Grad in Občino Gornji Petrovci. Je ena večjih občin v Pomurju. Pravijo, da leži tam, kjer si Ravensko in Goričko podajata roki. V njej prebiva okoli 6500 ljudi.

Več >>>

Srečanje DPAB Pomurja, 24. maja 2014

Že lani na srečanju v Fokovcih je padla odločitev, da bi se člani društva maja 2014 srečali v očesu slovenske kokoši, v občini Kobilje, ki jo kar s treh strani obdaja državna meja z Madžarsko.

Več >>>

Območna skupina Podravske regije

Opazili smo, da imamo na področju podravske regije zelo prizadevne člane. Iz njihovih poročil smo ugotovili, da so dobro organizirani in delavni. Veliko k temu pripomore gospod Vladimir Kodrič. Ko smo ga o tem vprašali, nam je povedal: »Naši člani DPABS prihajajo iz Podravske regije, predvsem pa iz obubožane štajerske prestolnice, mesta Maribor in okolice. Večina članov je starejših, upokojenih in poročenih ali celo ovdovelih, malo je zaposlenih. Želeli bi si, da bi se včlanilo več mladostnikov in mladih bolnikov ter njihovih staršev.

Več >>>

Vsakoletno srečanje DPAB Pomurja, 2013

Letos smo se srečali 10. maja v vaseh Fokovci in Andrejci v občini Moravske Toplice. Srečanje so pripravili člani našega društva iz družin Kianec in Kodila, ki živijo v omenjenih vaseh. Sprejeli so nas v prostorih KTD Ceker v Fokovcih, kjer so nas že čakale polno obložene mize z jedačo in pijačo (obloženi kruhki, razne vrste peciva, pereci in druge dobrote).

Več >>>

Območna skupina Pomurje

Območna skupina krije območje Ljutomerja, Gornje Radgone, Murske Sobote in Lendave. Večina članov se je zdravila na pljučnem oddelku bolnišnice v Murski Soboti, zdravniki pulmologi pa opravljajo svoje delo še v zdravstvenih domovih Lendava in Ljutomer ter v dveh ambulantah pulmologov koncesionarjev.

Več >>>

Delovanje savinjsko-šaleške območne skupine

Člani Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, ki živijo na območju osi Savinjske in Šaleške doline vse do Koroške, sestavljajo območno savinjsko-šaleško skupino Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije (DPABS). Večina članstva prihaja iz Celja, Slovenskih Konjic, Šentjurja pri Celju, Šmarja, Gornjega Grada, Mozirja, Ljubnega,  Žalca, Velenja, Šoštanja, Dobrne, Slovenj Gradca in drugih manjših krajev tega področja. Evidentiranih je 262 članov.

Več >>>

 

 

 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke