Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Na dihalni vadbi

20 let dihalne vadbe - anketa o zadovoljstvu

Začetek dihalne vadbe sega v leto 1996, ko je na pobudo takratne predsednice društva, prim. Majde Ustar Latkovič, vadbo začela izvajati prva skupina pljučnih bolnikov, in sicer v prostorih športnega društva Tabor, enkrat tedensko, pod vodstvom diplomirane fizioterapevtke Maje Marije Potočnik. Po nekaj letih uspešnega delovanja se je dihalna vadba, po vzoru prve skupine, postopoma širila po Sloveniji.

Več >>>

Bili smo na dihalni vadbi v Kopru 

Tokrat smo se na dihalni vadbi pridužili zgovornim, nasmejanim in pozitivno naravnanim Primorkam. Vadba v Kopru poteka od leta 2007 v Osnovni šoli Antona Ukmarja. V skupini je dvanajst članic našega društva, ki vsaka po svoje prispeva, da vadba vedno poteka v pozitivnem vzdušju. Marjeta, Elizabeta, Elena, Lidija, Branka, Nevija, Katerina, Sonja, Zdenka, Danica in dve Mariji prihajajo iz različnih krajev koprske občine.

Več >>>

Na dihalni vadbi v Trebnjem

Maja smo se pridružili članom našega društva na dihalni vadbi v Trebnjem. Zagnana skupina trinajstih članov se srečuje vsak četrtek med 17.45 in 18.45. Prihajajo iz Šentlovrenca, Mirne, Slovenske vasi in Trebnjega z okolico. Tokrat so se vadbe udeležili Slavka, Marija, Joži, Marija, Anica, Mojca, Majda Marija, Florjana, Ivan, Cvetka (vsi tudi na skupinski sliki), zaradi zdravstvenih težav pa so bile odsotne Brigita, Zorica in Marjeta. Večina je pljučnih ali alergijskih bolnikov, nekaj pa je tudi podpornikov društva. Vsi se vadbe zelo radi udeležujejo in z veseljem pričakujejo naslednji četrtek. Veliko raje namreč vadijo skupaj kot vsak zase doma.

Več >>>

Bili smo na dihalni vadbi v Celju

Tokrat smo obiskali člane društva na dihalni vadbi v Celju, kjer organizirana vadba poteka peto leto. Prijetna skupina zagnanih in optimističnih članov društva se vsako sredo srečuje v prostorih za fizioterapijo Splošne bolnišnice Celje. Zelo veliko jim pomeni, da lahko vadijo pod skrbnim vodstvom fizioterapevtke, ki poskrbi, da je njihovo dihanje in izvajanje vaj pravilno. Prav tako pa je vadba zanje tudi druženje in izmenjava izkušenj z osebami, ki imajo podobne težave.

Več >>>

Dihalna vadba v Lučah

Dihalna vadba za člane našega Društva v Lučah drugo leto poteka pod vodstvom Mojce Solar. V telovadnici osnovne šole Blaža Arniča se srečujejo vsak torek. Fizioterpevtka zelo pohvali marljivost udeleženk, še posebej ker so vse stare med 60 in 80 let. Pravi, da se med vadbo sploh ne občuti, da je med njo in udeleženkami kar nekaj let razlike, v tako dobri telesni kondiciji so. Vse se hitro učijo in zelo pridno vadijo.

Več >>>

Na dihalni vadbi v Ljubljani

Tokrat smo telovadili z našimi člani v Ljubljani, kjer se je dihalna vadba Društva pljučnih in alergijskih bolnikov tudi začela. Na pobudo prim. Majde Ustar – Latkovič je leta 1996 v prostorih športnega društva Tabor, kjer vadba poteka še danes, Društvo začelo izvajati redne dihalne vadbe pod vodstvom diplomirane fizioterapevtke Maje Marije Potočnik. Po nekaj letih uspešnega delovanja, se je dihalna vadba, po vzoru prve skupine, postopoma širila po Sloveniji.

Več >>>

Na dihalni vadbi v Domžalah

Tokrat smo se odpravili na dihalno vadbo v Center zdravja v Domžale. Vadba poteka v dveh skupinah pod skrbnim vodstvom vedno nasmejane fizioterapevtke Urške Mravlje. Prva skupina vadi v torek dopoldne, druga v četrtek popoldne, tako da imajo člani možnost izbire, nekateri pa prihajajo kar v obeh terminih.

Več >>>

Bili smo na dihalni vadbi v Novem mestu

V četrtek, 15. novembra, sem se pridružila našim članom, ki obiskujejo dihalno vadbo v Novem mestu. Vsak teden se srečujejo v prijaznem okolju telovadnice novomeškega zdravstvenega doma. Na vadbo redno prihaja med 12 in 15 članov iz Novega mesta in okolice.

Več >>>

Telovadili smo skupaj z našimi člani v Murski Soboti

Zadnjega maja smo se odzvali prijaznemu povabilu fizioterapevtke gospe Jasne Sukič, ki vodi dihalno vadbo Društva v Murski Soboti, da od bliže pogledamo kako telovadijo naši člani v Prekmurju. Z organizirano dihalno vadbo se pljučni in alergijski bolniki naučijo pravilnega dihanja, izboljšajo telesno zmogljivost in s tem tudi kakovost svojega življenja.

Več >>>

Dihalna vadba poteka vsak teden  v štirinajstih krajih po celi Sloveniji

Urnik dihalne vadbe

 

 

 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke