Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Sekcija za otroke

Srečanje Sekcije za otroke DPABS s predavanjem o anafilaksiji in uporabi samoinjektorja adrenalina 

V Mariboru smo v okviru Sekcije za otroke Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije 20. oktobra 2016 organizirali srečanje s predavanjem asist. dr. Maje Skerbinjek Kavalar, dr. med., spec. pediatrije, o anafilaksiji in uporabi samoinjektorja adrenalina. Na srečanje smo povabili vse člane društva in otroke, ki so že doživeli anafilaksijo, ter njihove starše. Povabljeni so bili tudi vsi učitelji in vzgojitelji osnovnih šol ter vrtcev iz Maribora in okolice, saj je bil naš namen poučiti o tej nevarni bolezni čim več ljudi, ki so ob otroku, ko se ta preobčutljivostna reakcija pojavi.

Več >>>

 

Predavanje v osnovni šoli in vrtcu Najdihojca na Hajdini 

Devetega novembra 2016 je za zaposlene v osnovni šoli in vrtcu Najdihojca na Hajdini v okviru Sekcije za otroke Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije potekalo predavanje asist. dr. Maje Skerbinjek Kavalar, dr. med., spec. pediatrije, o anafilaksiji in uporabi samoinjektorja adrenalina.

Več >>>

 

Jubilejno srečanje ob dvajseti obletnici sekcije za otroke DPABS v Mariboru

Sekcijo za otroke Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije (DPABS) smo ustanovili 24. maja 1994 v predavalnici Klinike za pediatrijo UKC Maribor. Na ustanovnem sestanku sta bila tudi predsednica DPABS prim. Majda Ustar Latkovič in predsednik podružnice DPABS za odrasle bolnike Otmar Klipšteter, znani slovenski novinar. V kulturnem sporedu so sodelovali še godalni kvartet Feguš, v katerem ustvarjajo bratje, in ljubljanska kiparka Eda Žibrat s čudovitimi kipci. Takrat smo sprejeli program dela, ki ga uresničujemo že dvajset let.

Več >>>

    

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke