Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Predavanje v OŠ in vrtcu Najdihojca na Hajdini

Avtorica prispevka in fotografij: Silvestra Brodnjak

 

Devetega novembra 2016 je za zaposlene v osnovni šoli in vrtcu Najdihojca na Hajdini v okviru Sekcije za otroke Društva pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije potekalo predavanje asist. dr. Maje Skerbinjek Kavalar, dr. med., spec. pediatrije, o anafilaksiji in uporabi samoinjektorja adrenalina.

Predavanju je poleg nekaj staršev prisostvovala tudi učenka te šole Valentina Žumer, ki je zelo nazorno opisala svojo izkušnjo ob piku čebele, ki je izzval alergijsko reakcijo. Zaradi hitrega in pravilnega ukrepanja njene mamice je bila pomoč pravočasna in učinkovita. Vsi prisotni so se strinjali, da so tovrstna predavanja še kako dobrodošla, saj vsi lahko iz prve roke izvedo, kaj je treba narediti za izognitev včasih tudi usodnih posledic.

Po predavanju je sledil pogovor z udeleženci in izvedeli smo kar nekaj primerov iz njihovega življenja. Preizkusili smo delovanje vadbenega samoinjektorja adrenalina in se naučili uporabe. Zahvaljujemo se predavateljici za njen prispevek ter odgovore na konkretna vprašanja in tudi drugim toplo priporočamo tovrstno usposabljanje.


 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke