Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Družabno srečanje v Prlekiji, 2013

Avtor prispevka: Marjan Huber

 

Člani skupine operiranih in zdravljenih zaradi raka in drugih bolezni na pljučih smo se tokrat odzvali povabilu prim. Nadje Triller. Srečali smo se v Prlekiji v vasi Globoka na turistični kmetiji Jureš, od koder nas je pot po krajši zakuski vodila do naše »doktorce« Nadje in njenega soproga.

Pri obloženi mizi, ob žlahtni kapljici, na čudoviti lokaciji, v malo meglenem, pa vseeno sončnem dnevu, posvečenem tudi občudovanju okolice, ter ob harmoniki v rokah gospoda Trillerja nam je v spominu ostalo prečudovito popoldne.

Večina nas je bila prvič v Globoki, ki je le tri kilometre oddaljena iz Ljutomera. Človek ima tam občutek, da hribi med seboj tekmujejo, kateri je višji in bolj obraščen s trto, ter da je cesta preozka za vse, ki se na njej srečujejo.

Zahajanje sonca tam daleč za Pohorjem in Koralpami nam je dalo vedeti, da je čas, da se še enkrat ozremo tja čez, kjer se vije reka Mura: proti Murski Soboti, Goričkemu in Ravenskemu, od koder nas je večina prišla.

Skupina operiranih in zdravljenih zaradi raka na pljučih je tako doživela še eno srečanje, tokrat res samo družabno, ki nam bo prav zaradi tega ostalo še toliko bolj v spominu. Zakoncema Triller se zahvaljujemo za prelepo popoldne!


Kontaktna oseba skupine: Marjan Huber
(041 389 918 , marjan.huber@gmail.com) 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Urednica: Metka Nežič | Prikaži obrazec za piškotke