Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Tekmovanja 2000 - 2006

Tekmovanja mladih od 2000 - 2006

 

1. tekmovanje leta 2000 se začelo v novem tisočletju. Naslov tekmovanja je bil 3. maj – svetovni dan astme. Dobili smo samo nekaj pisnih izdelkov, od katerih smo nagradili Luka Peterco, Jana Seliškarja in Jošta Balenta. Svoje utrinke o astmi so zapisali tudi otroci 3. razreda OŠ Tabor iz Logatca.

2. tekmovanje 2001 se je imenovalo Astma in alergija – kot ju vidite, doživljate, zamišljate.
Vabilo smo poslali na 6 šol. Odzvale so se štiri z 11 pisnimi izdelki, 2 plakatoma in 8 likovnimi izdelki. To so bile OŠ 8 talcev iz Logatca, OŠ Bojana lllicha - bolnišnični oddelek, OŠ Draga Kobala iz Maribora in OŠ Rovte.

3. tekmovanje 2002 je bilo posvečeno temi Astma in alergije nas ogrožajo. Na razpis se je odzvalo 8 osnovnih šol in Mladinsko zdravilišče Debeli rtič. Sodelovale so šole OŠ Maksa Pečarja, OŠ Dol pri Ljubljani, podružnica - OŠ Senožeti, OŠ Bojana lllicha - bolnišnični oddelek, OŠ Antona Tomaža Linharta iz Radovljice, OŠ 8 talcev iz Logatca in OŠ Rovte. Prejeli smo 105 izdelkov, največ iz OŠ Dol pri Ljubljani in OŠ Rovte. Veliko je bilo likovnih izdelkov (49), 37 spisov, 8 pesmi, 3 intervjuji in 8 plakatov. Prevladovali so doživljajski spisi o astmi, več prispevkov je govorilo tudi o alergijah na hrano.

4. tekmovanje 2003 smo poimenovali Astma in prosti čas. Odzvalo se je 10 osnovnih šol, Srednja zdravstvena šola v Ljubljani, vrtec Črnuče in Mladinsko zdravilišče Debeli rtič. Ob dnevu astme so na nekaterih šolah svoje izdelke tudi razstavili. Prejeli smo 110 izdelkov, največ spisov, pesmi, intervjujev, plakatov in likovnih izdelkov. Otroci iz vrtca Črnuče pa so poleg plakata poslali še posušene zdravilne rastline za pomoč pri zdravljenju astme.

5. tekmovanje 2004 je imelo za temo Življenje z astmo in alergijami. Tekmovanja se je udeležilo 6 osnovnih šol. Srednja zdravstvena šola v Ljubljani in klimatsko zdravilišče Debeli rtič. Sodelovali so razredi in posamezniki, ki so poslali več kot 150 izdelkov - pisnih, likovnih, nekaj plakatov in tudi projektno delo o astmi. Na nekaterih šolah so učenci svoje delo predstavili tudi v obliki okrogle mize. Posebej so se izkazali OŠ Idrija.

6. tekmovanje 2005 je osvetlilo problem Alergija in šola. Povabili smo 30 šol, vendar je svoje izdelke poslalo le 9 osnovnih šol in Srednja zdravstvena šola iz Ljubljane. Prejeli smo 100 izdelkov - 72 pisnih, 22 likovnih izdelkov in 6 plakatov.

7. tekmovanje 2006 smo poimenovali Vpliv okolja na astmo in alergije. Prvič smo k sodelovanju povabili vse slovenske šole. Odzvalo se je 20 šol. Prejeli smo 170 izdelkov, v največji meri plakate (15), druge likovne izdelke (106), 24 pesmi, 3 intervjuje, 5 projektov, 13 leposlovnih spisov, 2 dramska prizora in 2 kiparska izdelka.

 

Izdelki tekmovalcev in seznami nagrajencev, ki so nastali v letih 2000 - 2006:

 

 

 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Urednica: Metka Nežič | Prikaži obrazec za piškotke