Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Tekmovanje 2009

Temi 10. tekmovanja sta bili:

Naša vsakdanja hrana in alergija nanjo ter

Hočem, da prenehaš kaditi - moji predlogi kadilcu

 

Na tekmovanju je sodelovalo kar 72 šol iz vse Slovenije, od tega 58 osnovnih in 14 srednjih, vsega skupaj s 596 izdelki. Prejeli smo plakate, veliko likovnih izdelkov, pesmi, dramske prizore, spise, raziskovalne naloge, intervjuje, izdelke iz gline in celo nekaj filmov.

Vsi učenci in dijaki so se zelo potrudili. Na temo Naša vsakdanja hrana in alergija nanjo so naredili vrsto nalog, risb in plakatov. Zanimive so bile  raziskovalne naloge; gradivo zanje so učenci poiskali v številnih strokovnih virih in na internetu, sodelovali pa so tudi z zdravstvenimi delavci, naredili intervjuje z dijaki in napisali marsikaj zanimivega s področja zdrave prehrane ter ukrepanja ob alergijah.

Veliko je bilo tudi prispevkov na temo o kajenju. Učenci so s svojimi prispevki pokazali veliko znanja o škodljivosti le tega. Poudarili so svojo željo in pomen same opustitve ter kadilcem v pomoč podali svoje nasvete.

Tekmovanje smo zaključili s srečanjem nagrajencev in mentorjev na slovesni podelitvi priznanj in nagrad ob Dnevu društva 18. aprila, ki je bilo letos že tretjič na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani.

 

 

Foto utrinki s podelitve priznanj 2009

   

Pripeti dokumenti

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Urednica: Metka Nežič | Prikaži obrazec za piškotke