Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Organiziramo

Društvo za svoje člane organizira različna srečanja, predavanja, šole in druge dogodke


Dihalna vadba  

Za člane društva je skozi celo leto organizirana brezplačna dihalna vadba. Poteka v več krajih po vsej Sloveniji pod vodstvom strokovnih fizioterapetov. Vadba poteka po urniku in se jo lahko udeležite brez predhodne najave, razen če je navedeno drugače.

URNIK dihalne vadbe

 

 

Začetne in obnovitvene šole 

Društvo za svoje člane organizira brezplačne začetne in obnovitvene šole astme, KOPB in na trajnem zdravljenju s kisikom na domu, na katerih predavajo strokovnjaki pulmološke in alergološke smeri.
Informacije o pričetku naslednje šole lahko dobite na sedežu društva.

Uradne ure društva in kontaktni podatki

 

 

Srečanja članov društva 

Društvo vsako leto organizira skupinski društveni rehabilitacijski oddih v Strunjanu in letno srečanje članov društa z Zborom članov. Letno srečanje članov društa je med člani izredno priljubljeno in se ga udeležujemo v zelo velikem številu.  Srečanje vsako leto poteka v drugem kraju, tako da ob druženju spoznavamo tudi različne  kraje in pokrajine. Na dan srečanja so organizirani avtobusni prevozi iz vseh večjih mest, kar omogoča udeležbo večini naših članov. Več o dogajanju na naših srečanjih najdete v rubriki:

Dogaja se v društvu

 


Dogajanje v projektnih in območnih skupinah 

Delo društva je vsebinsko organizirano po projektnih in območnih skupinah. Projektna skupina za mladinsko aktivnost vse od leta 2000 skrbi za organizacijo tekmovanja za mlade iz vse Slovenije. Namen tekmovanja je pomagati otrokom in mladim k čim boljšemu poznavanju bolezni dihal, alergij, pomena zunanjega in notranjega zdravega okolja ter preventivnega delovanja. Vsa mladinska tekmovanja so predstavljena v rubriki:

Mladinska tekmovanja 

 

Društvo deluje na območju celotne Slovenije. Svoje člane povezujemo preko območnih skupin in jim omogočamo različne aktivnosti za lažje premagovanje zdravstvenih težav, lažjo rehabilitacijo in boljšo kakovost življenja. Organiziramo tedensko dihalno vadbo, šole astme in KOPB ter različna izobraževalna in družabna srečanja. V Mariboru že vrsto let deluje tudi močna in zelo aktivna Sekcija za otroke DPABS, v Pomurju pa Skupina zbolelih za pljučnim rakom Pomurja. Dogajanje v naših območnih skupinah predstavljamo najdete pod naslovoom:

Iz območnih skupin ^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke