Englih presentation
Velikost besedila
Povečaj besedilo Pomanjšaj besedilo

Kako živeti z boleznijo

Ko je bolezen naša spremljevalka

Ko izvemo, da bo bolezen naša spremljevalka, se začne za vsake­ga dolga pot skozi najrazličnejša čustva. Raziskovalci so ugotovili, da gremo ljudje ne glede na vrsto bolezni skozi tri različne stopnje: najprej se srečamo z diagnozo bolezni, v drugi fazi se jo učimo obvladati in v tretji fazi se učimo z njo živeti. Čustva, ki spremljajo vsako fazo, so zelo različna.

Več >>>


Kako obvladati bolezen

Cilj vsakega bolnika je dobro obvladati in živeti z boleznijo. Kljub temu pa to bolnikom uspeva v različni meri. Razlog je v tem, da je uspeh odvisen predvsem od vsakega posameznika in njegovega ravnanja v kriznih situacijah. Ker smo se s takimi situacijami v našem življenju srečevali, smo si pridobili moč in različne spretnosti, ki nam pomagajo, reševati tako stanje, kot je na primer obvladovanje bolezni, tudi vnaprej.

Več >>>


Ali negujete bolnika v družini

Kot svojec ste velikokrat vi prvi, ki zveste za diagnozo svojega bližnjega. To je velikokrat težko sprejeti. Tudi svojci imajo, kot bolniki sami, občutke zanikanja, obupa, zmede in žalosti ob srečanju z diagnozo. Sčasoma se boste zbrali in sprejeli novo stanje. Vendar se morate zavedati, da se tisti svojci, ki gojijo pozitivno mišljenje, tudi bolje prilagodijo na novo stanje - življenje z boleznijo.

Več >>>


Negovalec in bolnik

Negovanje je zelo naporno. V nadaljevanju si lahko preberete kako mora negovalec ravnati, da vzdrži na dolgi rok. Večina bolnikov s pljučno ali alergijsko boleznijo je najraje doma. Negovalci igrajo pomembno vlogo, ker bolnikom pomagajo uspešno preživeti vsakdan, prepoznajo poslabšanja, preprečijo napade in zmanjšajo nepotrebne obiske pri zdravniku.

Več >>>

 

 

 

^na vrh
Društvo pljučnih in alergijskih bolnikov Slovenije, vse pravice pridržane, 2010 | Izvedba in oblika: Klemen Dolinšek | Prikaži obrazec za piškotke